Mikkelinpäivän hyvän sanoman tapahtuma

Seurakuntakoti

Mitä uskonpuhdistus on tuonut meille? 500 vuotta sitten saksalainen munkki ja raamattuopettaja julkaisi teesinsä, joiden piti puuttua vain yhteen ja paikalliseen ongelmaan. Hän huomasi pian astuneensa isommille jaloille kuin luulikaan. Onneksi hänen turvanaan olivat vahvemmat kädet kuin kukaan osasi ajatella. Lutherin toiminta laukaisi tapahtumasarjan, joka ei ollut yhdenkään ihmisen hallittavana. Vuosisataiset paineet purkautuvat. Yhtäkkiä esitettiin eri asioiden kohdalla yksinkertainen kysymys – mitä Raamattu tästä asiasta sanoo? Kiperissä tilanteissa polun löytäminen oli vaikeaa. Useassa kysymyksessä Kirkon ikivanha perinne kesti tarkastelun Raamatun valossa. Monissa kysymyksissä saatiin etsiä uusi polku.

MIKKELINPÄIVÄN HYVÄN SANOMAN TAPAHTUMA

Mikkelinpäivän  Messu seurakuntakodissa klo 10:

-Lit. Heikki Valkama, s. Samuel Korhonen, Lapsi- ja nuorisokuoro

KIrkkokahvit, seurakuntakodissa.

11.30 Raamattu pienoiskoossa: Katekismus – kun ei kukaan tiedä mistään mitään (Samuel)

Kun reformaatio eteni, piispat poistuivat. He jättivät jäljelle seurakunnan, jossa juuri kukaan ei tiennyt juuri mitään. Mitä Luther silloin teki, muutti pohjoisen Euroopan kulttuuria enemmän kuin pitkät saarnat. Mitä voimme oppia pienestä joka kodin kirjasta?

12.30 Kristitty – vapaa ja sidottu (Heikki)

Millaisissa asioissa kristityn on pakko toimia tietyllä tavalla ja milloin hän on vapaa? Mitä merkitsee suhde Jumalaan, mitä suhde lähimmäiseen. Entä henkilökohtaiset viestit – tulevatko ne Jumalalta? Ja milloin voi olla varma?

13.30 Arkinen työmme – jumalanpalvelusta joka päivä (Samuel)

Kohdattuaan Jumalan vihan nuori mies päätti luopua kaikesta, omistaa elämänsä Jumalalle ja mennä luostariin. Kun hän lopulta lähti sieltä, luostarit tyhjenivät hänen mukanaan eri puolilla maata. Arkinen työ ja perhe-elämä nousivat uuteen asemaan – millaiseen?

Keskiviikkona: klo. 10-12, perhekerho

Seurakuntakerho

Seurakuntakerho kokoontuu

Koivupuiston palvelutalo